Gå videre til hovedindholdet

Pift køkkenet op!

Jeg har en utrolig dæmpet stil med hensyn til farver, og i et køkken er det svært at dekorerer med farver. Men det kan faktisk godt lade sig gøre. Igen har jeg selvfølgelig produkter for jer der vil bruge lidt flere penge på kvalitet men også en lidt billigere løsning for de sparsommelige.

Georg Jensen - Damask

Design viskestykker vævet i 50% hør og 50% bomuld. De findes i mange forskellige farver og mønstre, så man er sikker på man finder noget der falder i ens smag! Disse viskestykker er af kvalitet og har en særlig vaskeanvisning for bedste tørreevne, men er desværre i den dyre ende af prisen. Viskestykkerne står til omkring 110 kroner pr. stk. 


Ferm Living

Ferm Living har lavet nogle funktionelle og interessante viskestykker som let kan dekorere ethvert køkken. Disse viskestykker findes ikke i stærke farver, men er lidt mere neutrale. Nogle at viskestykkerne er med print og andre blot mønstrede. Prisklassen er lidt lavere og står til omkring 80 kroner pr stk. 


Kokke-viskestykker

Hvis du som jeg har tonsvis af gamle viskestykker og tænker "de fejler da intet, men det er godt nok lidt kedeligt!". Så synes jeg du skal følge dette tip. Jeg har endnu ikke selv prøvet det, men er du villig til at ofre lidt tid og kræfter er det helt klart den mest økonomiske mulighed. Farverne kan købes mange steder. Både online med også i Føtex og Matas. Jeg har spottet dem i Føtex ved siden af andre rensgørringmidler. Det kan godt tage nogle timer at farve i hånden, men det kan også være lidt sjovt selv at stå med et sådan projekt. En pose med stoffarve vil farve op til 250 g stof. Hvis du vasker større mængder stof vil farvenuancen blive lysere. En pose med stoffarve koster de fleste steder omkring 50 kroner og indeholder 50 g farve. Husk at vaske viskestykkerne separat de første par gange efter farvningen så de ikke smitter af på andet tøj! 

Egnet Stof: Bomuld, lærred, viskose. Uld silke og polyester- og bomulds blandinger vil blive farvet en smule lysere i farven, da de ikke tager lige så godt imod. 

STOF DU IKKE KAN FARVE: Syntetiske stoffer, ren polyester, akryl, nylon og stof med en særlig special behandling. 

Hvis du er i tvivl om hvad dine viskestykker er lavet af kan du altid tjekke det på det lille skilt der sidder på (vaskeanvisningen). 
Findes i MANGE forskellige farver!

FARVE til vask i hånden

  • Vej de udvalgte viskestykker. Vask det grundigt og lad det være vådt. 
  • Anvend gummihandsker og evt. et forklæde eller andet der må blive ødelagt. 
  • Opløs farven i 500 ml varmt vand, idet det røres grundigt rundt.
  • Fyld en anden plastikskål eller balje med 6 liter varmt vand (40 grader) 
  • Tilsæt 250 gram salt (alm. køkkensalt)
  • Tilsæt farven og rør grundigt rundt.
  • Læg stoffet i farvebadet.
  • Stoffet holdes i bevægelse de næste 15 min, derefter med hævne mellemrum de næste 45 min. 
  • Skyl stoffet i koldt vand og vask det derefter i varmt vand. Stoffet må ikke få varme eller direkte sollys. Hæng det eksempelvis inde i en brusekabine.
God fornøjelse og i må endelig kommenterer, hvis i får prøvet tippet af og fortælle mig hvordan det gik. Hvis i har eventuelle billeder, er i velkomne til at sende dem til min mail, så vil jeg poste billederne på min blog. 


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Find din indretnings stilart

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg er det vigtigt at finde sin helt egen stilart at indrette hjemmet på. Der er mange forskellige stilarter: retro, vintage, moderne rokoko, landstil eller romantisk. Denne hjemmeside kan hjælpe dig et stort stykke af vejen. Man kan sagtens blande forskellige stilarter. Man skal ikke regne med at man kan finde sin stil på en uge. Det er et livs projekt! Igen vil jeg anbefale at finde inspiration på nettet, eksempelvis på den nævnte hjemmeside, og derefter finde lignende møbler på eksempelvis loppemarkeder eller www.dba.dk (Den Blå Avis).

Retro Retro er en stilart der imiterer en ældre stilart. En meget enkel måde at indføre retro i sit hjem er ved hjælp af skilte. Der findes mange sjove skilte med mottoer, men også med gamle opskrifter på eksempelvis boller. Heldigvis er det idag meget "in" at bruge retro ting. Rigtig mange køkkenredskaber kan findes i retro stil, men som er helt splinter nye.

Vintage Vintage er en fransk ord som egentli…

Dekorative fliser - Flise-moden

Igennem mange år er fliser blevet brugt rent praktisk i både køkken og bad. Stilen har ændret sig utroligt meget i løbet af årene. I den moderne verden vi lever i idag handler det om at stikke ud og overskride grænser. Det er nu blevet enormt "in" at udsmykke hjemmet med fliser og ikke kun for det praktiske. Men denne gang er stilen lidt mere speciel, og kun fantasien sætter grænser. I dette indlæg vil jeg komme med nogle bud på hvordan du kan gå i krig både med dine gamle kedelige fliser, men også hvordan du kan skrifte dine gamle ud hvis du har mod på det. Der findes både billige og dyre måder at gøre det på.

Gamle til nye Der findes flere måder at gøre dine gamle fliser mere interessante. Den billigste måde at ved hjælp af stickers. Men inden du går i krig med dette projekt er det vigtigt at du får renset fliserne grundigt. Der må hverken sidde mad, sæbe eller kalkrester på fliserne. På mindre end en dag har du pludselig et helt nyt rum.
Find stickers:  http://www.urbis.d…

Bord dæk dig !

I sæsonens anledning synes jeg lige vi tager et indlæg om borddækning. Som så mange andre ting er der også flere forskellige stilarter og måder at dække et bord. Jeg håber på at kunne inspirere! Måske er der nogen der i sidste øjeblik mangler inspiration til konfirmationen.   Grundlæggende er her et billede der viser den pligtopfyldende borddækning. Det er ikke sikkert man har behov for det hele, man kan selv plukke ud hvad man har behov for. 
Romantik For at sammensætte denne borddækning har du brug for alle dine feminine sider. Glas med fine mønstre, tallerkener med smukke detaljer. Blomster dekorationer, gerne roser. Selvfølgelig må du ikke glemme lysestagerne. Hvis du ønsker servietter skal du bruge noget simpelt, det kan sagtens være i farver, men så skal det være i lyse nuancer. Man kan også sagtens bruge stofservietter, men dem er der mange gæster der helst vil være foruden. Hold farverne så neutrale som muligt da detaljerne i stellet skal stjæle opmærksomheden. Indisk Her skal…