Gå videre til hovedindholdet

Find din indretnings stilart


Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg er det vigtigt at finde sin helt egen stilart at indrette hjemmet på. Der er mange forskellige stilarter: retro, vintage, moderne rokoko, landstil eller romantisk. Denne hjemmeside kan hjælpe dig et stort stykke af vejen. Man kan sagtens blande forskellige stilarter. Man skal ikke regne med at man kan finde sin stil på en uge. Det er et livs projekt! Igen vil jeg anbefale at finde inspiration på nettet, eksempelvis på den nævnte hjemmeside, og derefter finde lignende møbler på eksempelvis loppemarkeder eller www.dba.dk (Den Blå Avis).

Retro

Retro er en stilart der imiterer en ældre stilart. En meget enkel måde at indføre retro i sit hjem er ved hjælp af skilte. Der findes mange sjove skilte med mottoer, men også med gamle opskrifter på eksempelvis boller. Heldigvis er det idag meget "in" at bruge retro ting. Rigtig mange køkkenredskaber kan findes i retro stil, men som er helt splinter nye.
Retro kan være enormt smukt i en lille loft lejlighed.

Vintage

Vintage er en fransk ord som egentlig betyder "god årgang" og er oprindeligt blevet brugt som omtale om vin. Men idag høre vi ofte ordet vintage om tøj og møbler og andre indretningsting. I denne sammenhæng drejer ordets sig om gamle franske møbler, blomstrede duge og tapeter, vitrine skabe og meget meget mere. Man kan være heldig at finde gamle franske møbler på loppemarkeder og igen på www.dba.dk. Men kan kan faktisk også finde nye møbler, som er inspireret at vintage-looket. IKEA er et godt og billigt eksempel på hvor du kan finde disse. På denne side: http://www.vintage-kompagniet.dk/ kan du også finde god inspiration til hvad vintage stilen byder på. Jeg synes personligt at det har langt mere charme at købe oprindelige møbler som man sagtens selv kan shine op. Det er helt klart også det billigste, da disse møbler holder længere og ofte kan findes til en fornuftig pris. Denne stilart er jeg selv meget fascineret af, og der vil derfor komme flere indlæg om dette.
Vintage soveværelse i en meget feminin udgave, dog med grønne vægge som giver lidt spil i rummet.

Moderne Rokoko

Denne stilart kommer oprindeligt fra frankrig, men bredte sig også til Tyskland og Italien og andre steder i europa i 1730-1750. Det var en meget dyr stil, som kun var for de bedst stillede. Denne stilart minder til forveksling en smule om vintage stilen. Derfor er det meget enkelt at kombinere disse to stilarter. Dog er det ikke vintage stilen der oftest blandes med rokoko, derimod den moderne stilart, som vist på billeden nedenunder.
Rokoko stil i form at bord og stil, samt guld og sølvfarverne på potteplanteskjulerne.

Rokoko stilen som den så ud i store dele af europa (1730-1750)

Landstil/ Romantisk

Land stilen eller country living som den også kaldes minder på mange måder om vintage stilen. Denne stil er utrolig stemnings fyldt og kan både være feminin og rå.

Orientalsk/Asiatisk

Denne indretnings stil stammer fra de asiatiske lande. Stilarten er meget minimalisktisk.
Stilen kan både være forholdsvis neutral, men er oftest fyldt med farver og guld samt små farvede stearinlys og store tæpper på gulvende. Den orientalske stil er meget hyggelig.

I de asiatiske lande sidder man typisk på gulvet og derfor bruges eksempelvis disse lækre puffer som små the borde i stuen.

Moderne/ Skandinavisk

Denne stilart er den vi oftest har i Danmark og er derfor nem at følge, da det ligger i vores blod. Den moderne stilart blandes ofte med barok stilen, som nævnt tidligere. Der findes mange lækre danske design som bare venter på man kaster sig over eksempelvis Georg Jensen. Den moderne stilart er så minimalisktisk som noget overhovedet kan være. Det udstråler orden og renhed. 


Naturen i indretningen

Denne stilart er endnu så ny at der endnu ikke er skrevet så meget om den. Men det handler i bund og grund om at tænke på miljøet og vores omgivelser og lade os inspirerer af den smukke natur der omgiver os. Det handler om at byde naturen velkommen i hjemmet. Der er mange måder at gøre det på, og denne stil går fint hånd i hånd med både den moderne stilart og ikke mindst den romatiske.
Dette billede var jeg simpelthen nød til at tage med.
Her er naturen kommet i soveværelset i form af et tøjstativ.

Dette betongulv er super moderne. Det giver et råt look.

Billig og nem måde at bringe naturen indenfor. Her i form af træstub som  lille bord.

Mange små special butikker sælger disse fede skåle udformet i træ.

Bland din egen stil

Der findes næsten ingen hjem der 100% følger én stil. Nu har jeg forhåbentlig givet dig blod på tanden for at finde din egen stil. Husk det skal være noget du føler dig tilpas i. Dit kommende hjem vil afspejle din personlighed.
Dette hjem er et godt eksempel på at blande stilarter.
Bordet samt bogstaverne på væggen er retro, sofaen er moderne stilart  og rensdyrskindet er naturstilen.

Endnu et godt eksempel på at blande stilarter.
Brødkassen er retro og tallerkener og kopper på hylderne er meget vintage inspireret.
Bøgerne er fra den moderne stilart.  
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Dekorative fliser - Flise-moden

Igennem mange år er fliser blevet brugt rent praktisk i både køkken og bad. Stilen har ændret sig utroligt meget i løbet af årene. I den moderne verden vi lever i idag handler det om at stikke ud og overskride grænser. Det er nu blevet enormt "in" at udsmykke hjemmet med fliser og ikke kun for det praktiske. Men denne gang er stilen lidt mere speciel, og kun fantasien sætter grænser. I dette indlæg vil jeg komme med nogle bud på hvordan du kan gå i krig både med dine gamle kedelige fliser, men også hvordan du kan skrifte dine gamle ud hvis du har mod på det. Der findes både billige og dyre måder at gøre det på.

Gamle til nye Der findes flere måder at gøre dine gamle fliser mere interessante. Den billigste måde at ved hjælp af stickers. Men inden du går i krig med dette projekt er det vigtigt at du får renset fliserne grundigt. Der må hverken sidde mad, sæbe eller kalkrester på fliserne. På mindre end en dag har du pludselig et helt nyt rum.
Find stickers:  http://www.urbis.d…

Bord dæk dig !

I sæsonens anledning synes jeg lige vi tager et indlæg om borddækning. Som så mange andre ting er der også flere forskellige stilarter og måder at dække et bord. Jeg håber på at kunne inspirere! Måske er der nogen der i sidste øjeblik mangler inspiration til konfirmationen.   Grundlæggende er her et billede der viser den pligtopfyldende borddækning. Det er ikke sikkert man har behov for det hele, man kan selv plukke ud hvad man har behov for. 
Romantik For at sammensætte denne borddækning har du brug for alle dine feminine sider. Glas med fine mønstre, tallerkener med smukke detaljer. Blomster dekorationer, gerne roser. Selvfølgelig må du ikke glemme lysestagerne. Hvis du ønsker servietter skal du bruge noget simpelt, det kan sagtens være i farver, men så skal det være i lyse nuancer. Man kan også sagtens bruge stofservietter, men dem er der mange gæster der helst vil være foruden. Hold farverne så neutrale som muligt da detaljerne i stellet skal stjæle opmærksomheden. Indisk Her skal…