Gå videre til hovedindholdet

Under kniven

Danmark har en af verdens højeste forekomster af kræft i huden. Det er vigtigt at vi ikke bare lukker øjnene for dette problem. Jeg vil ikke sidde og tale jer fra at gå i solarie, da jeg selv benytter mig af det. Men der er råd at hente. 

  • Benyt dig af solcreme (også når du går i solarie)
    Hvis du som mange andre unge mennesker er ked af fedtet solcreme i ansigtet, kan du mange steder finde pudder med solfaktor i. Man kan faktisk, hvis man er villig til at ofre penge, investerer i en ansigts solcreme. 
  • Beskyt dig ekstra meget mellem klokken 12-15. OBS.:!!! Forårs solen er MEGET stærkere end sommersolen, og det er derfor vigtigt allerede at beskytte sig nu! 
  • Tag et sundheds-tjek hos din læge minimum 1 gang om året og få tjekket dine modermærker. Du kan også sagtens selv holde øje med dem.
Grunden til jeg laver dette indlæg er, at jeg netop har taget mig sammen og været hos lægen for at få tjekket mine modermærker. Jeg har i øjeblikket to styk som jeg skal have fjernet på tirsdag. Der er heldigvis ikke kræft i dem, men jeg vælger at få dem fjernet for en sikkerheds skyld. Ud over de to modermærker der skal fjernes, har jeg et jeg skal til hudspecialist og have tjekket for kræft. Det kan godt være det er en skræmmende tanke at skulle have sådan en tjek, men jo hurtigere du kommer derned jo bedre. Modermærkekræft er en af de mest dødelige kræftformer der findes! 

Hos lægen

Første gang du kommer til lægen vil du kun få tjekket dine modermærker. Under dette besøg skal du sammen med lægen vurderer om der er noget du bør få fjernet eller måske få en henvisning til en hudspecialist for at få tjekket lidt nærmere. Hos hudspecialister er der ofte 3 måneders ventetid, så det er vigtigt din læge giver dig en henvisning og du booker en tid med det samme. Det er også under det første besøg hos din læge, at du bestiller en ny tid så du kan få fjernet eventuelle modermærker, hvis det er dit ønske. Husk det er din krop og dig der bestemmer hvad der skal ske. Nogle læger anbefaler at man ikke fjerner modermærker uden kræft, men HUSK det er ikke lægen der skal tage den beslutning.

Der findes selvfølgelig nogle risici ved at fjerne modermærker. Mange vælger at fjerne modermærker selvom der ikke er noget kræft i. Når modermærket er væk kan der jo ganske enkelt ikke opstå kræft. Men der er selvfølgelig de ulemper at det gør ondt i et stykke tid efter "indgrebet" selv om det er simpelt og kun tager ganske kort tid. Det vil ligeledes komme et lille ar der hvor modermærket er skåret væk og det kan bløde lidt derfra. Men jeg vil helt klart anbefale at at få dem fjernet hvis du er i tvivl. 


Nyttige link

http://www.cancer.dk/skrunedforsolen/hudkraeft/
http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/hudkraeftmaligntmelanom.htm

Hvis man er i tvivl om hvordan modermærker med kræft ser ud, kan man enkeltvis google "modermærkekræft". Af hensyn til sarte sjæle vil jeg ikke dele disse billeder her.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Find din indretnings stilart

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg er det vigtigt at finde sin helt egen stilart at indrette hjemmet på. Der er mange forskellige stilarter: retro, vintage, moderne rokoko, landstil eller romantisk. Denne hjemmeside kan hjælpe dig et stort stykke af vejen. Man kan sagtens blande forskellige stilarter. Man skal ikke regne med at man kan finde sin stil på en uge. Det er et livs projekt! Igen vil jeg anbefale at finde inspiration på nettet, eksempelvis på den nævnte hjemmeside, og derefter finde lignende møbler på eksempelvis loppemarkeder eller www.dba.dk (Den Blå Avis).

Retro Retro er en stilart der imiterer en ældre stilart. En meget enkel måde at indføre retro i sit hjem er ved hjælp af skilte. Der findes mange sjove skilte med mottoer, men også med gamle opskrifter på eksempelvis boller. Heldigvis er det idag meget "in" at bruge retro ting. Rigtig mange køkkenredskaber kan findes i retro stil, men som er helt splinter nye.

Vintage Vintage er en fransk ord som egentli…

Dekorative fliser - Flise-moden

Igennem mange år er fliser blevet brugt rent praktisk i både køkken og bad. Stilen har ændret sig utroligt meget i løbet af årene. I den moderne verden vi lever i idag handler det om at stikke ud og overskride grænser. Det er nu blevet enormt "in" at udsmykke hjemmet med fliser og ikke kun for det praktiske. Men denne gang er stilen lidt mere speciel, og kun fantasien sætter grænser. I dette indlæg vil jeg komme med nogle bud på hvordan du kan gå i krig både med dine gamle kedelige fliser, men også hvordan du kan skrifte dine gamle ud hvis du har mod på det. Der findes både billige og dyre måder at gøre det på.

Gamle til nye Der findes flere måder at gøre dine gamle fliser mere interessante. Den billigste måde at ved hjælp af stickers. Men inden du går i krig med dette projekt er det vigtigt at du får renset fliserne grundigt. Der må hverken sidde mad, sæbe eller kalkrester på fliserne. På mindre end en dag har du pludselig et helt nyt rum.
Find stickers:  http://www.urbis.d…

Bord dæk dig !

I sæsonens anledning synes jeg lige vi tager et indlæg om borddækning. Som så mange andre ting er der også flere forskellige stilarter og måder at dække et bord. Jeg håber på at kunne inspirere! Måske er der nogen der i sidste øjeblik mangler inspiration til konfirmationen.   Grundlæggende er her et billede der viser den pligtopfyldende borddækning. Det er ikke sikkert man har behov for det hele, man kan selv plukke ud hvad man har behov for. 
Romantik For at sammensætte denne borddækning har du brug for alle dine feminine sider. Glas med fine mønstre, tallerkener med smukke detaljer. Blomster dekorationer, gerne roser. Selvfølgelig må du ikke glemme lysestagerne. Hvis du ønsker servietter skal du bruge noget simpelt, det kan sagtens være i farver, men så skal det være i lyse nuancer. Man kan også sagtens bruge stofservietter, men dem er der mange gæster der helst vil være foruden. Hold farverne så neutrale som muligt da detaljerne i stellet skal stjæle opmærksomheden. Indisk Her skal…