Gå videre til hovedindholdet

Gør dit hjem levende - indretning

Her kommer lige et indlæg mere om indretning-
Jeg har selv en meget neutral stil og er bestemt ikke god til mønster og farver. Men for ikke at gøre hjemmet alt for kedeligt er der nogle ting du sagtens kan putte i dit hjem uden det er noget du behøver blive træt af. Jeg kan godt lide hvide vægge, hvide gulve og hvide lofter, det lyder utrolig ensformigt og kedeligt, men det kan sagtens blive utrolig hyggeligt.

Tekstiler

Når man er lidt utryg med at putte farver ind i hjemmet er det en fantastisk idé at gøre det ved hjælp af tekstiler. Det kan eksempelvis være Puder, tæpper og gardiner. Jeg vil anbefale puder, da du altid kan ombetrække puderne, hvis du skulle gå hen og skifte stil eller have lyst til en ny farve. Husk man SAGTENS kan blande farverne! Jeg vil anbefale IKEA, da du her kan finde nogle forholdvis billige pyntepuder, som jeg selv synes ret godt om: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/categories/departments/Textiles/10659/ Hvis du har mod på det kan du også selv prøve at sy dine egne puder. Hvis du har nogle gamle puder du er trætte af så giv dem et nyt betræk! På IKEAs hjemmeside kan du også finde tæpper og gardiner man kan pryde hjemmet med. Billederne herunder er ikke fra IKEA.

Grønt liv

For mig er det vigtigt at pryde hjemmet med masser af grønne planter som fylder meget. Man kan eksempelvis købe palmelignende planter i IKEA. Billede nummer to viser et smukt oliventræ. Man kan self. også pryde stuen med en masse blomster. Jeg foretrækker dog planter der passer sig selv og udsmykker sommetider vaser med afskårne blomster i pragtfulde farver.Lamper

En anden forholdsvis diskret måde mad kan give lidt liv i hjemmet er ved hjælp at fede dekorative lamper. Det behøver ikke nødvendigvis være farvede lamper. Man kan også sagtens bryde "stilheden" med nogle mere spændende lamper, af noget materiale der stikker ud i rummet.Lampe 1:Pendel i finer, h 34-36 x dia 36-38 cm, 249 kr., Bloomingville
Lampe 2: Kan findes på: www.el-salg.dk
Lampe 3: http://www.lavprisvvs.dk/shop/serie-funk-27-9424c1.html
Lampe 4: http://www.absolumentdesign.com/objets-design/lampe-tour-eiffel-je-t-aime-gonalons.php
Lampe 5: http://moebelbasen.dk

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Find din indretnings stilart

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg er det vigtigt at finde sin helt egen stilart at indrette hjemmet på. Der er mange forskellige stilarter: retro, vintage, moderne rokoko, landstil eller romantisk. Denne hjemmeside kan hjælpe dig et stort stykke af vejen. Man kan sagtens blande forskellige stilarter. Man skal ikke regne med at man kan finde sin stil på en uge. Det er et livs projekt! Igen vil jeg anbefale at finde inspiration på nettet, eksempelvis på den nævnte hjemmeside, og derefter finde lignende møbler på eksempelvis loppemarkeder eller www.dba.dk (Den Blå Avis).

Retro Retro er en stilart der imiterer en ældre stilart. En meget enkel måde at indføre retro i sit hjem er ved hjælp af skilte. Der findes mange sjove skilte med mottoer, men også med gamle opskrifter på eksempelvis boller. Heldigvis er det idag meget "in" at bruge retro ting. Rigtig mange køkkenredskaber kan findes i retro stil, men som er helt splinter nye.

Vintage Vintage er en fransk ord som egentli…

Dekorative fliser - Flise-moden

Igennem mange år er fliser blevet brugt rent praktisk i både køkken og bad. Stilen har ændret sig utroligt meget i løbet af årene. I den moderne verden vi lever i idag handler det om at stikke ud og overskride grænser. Det er nu blevet enormt "in" at udsmykke hjemmet med fliser og ikke kun for det praktiske. Men denne gang er stilen lidt mere speciel, og kun fantasien sætter grænser. I dette indlæg vil jeg komme med nogle bud på hvordan du kan gå i krig både med dine gamle kedelige fliser, men også hvordan du kan skrifte dine gamle ud hvis du har mod på det. Der findes både billige og dyre måder at gøre det på.

Gamle til nye Der findes flere måder at gøre dine gamle fliser mere interessante. Den billigste måde at ved hjælp af stickers. Men inden du går i krig med dette projekt er det vigtigt at du får renset fliserne grundigt. Der må hverken sidde mad, sæbe eller kalkrester på fliserne. På mindre end en dag har du pludselig et helt nyt rum.
Find stickers:  http://www.urbis.d…

Bord dæk dig !

I sæsonens anledning synes jeg lige vi tager et indlæg om borddækning. Som så mange andre ting er der også flere forskellige stilarter og måder at dække et bord. Jeg håber på at kunne inspirere! Måske er der nogen der i sidste øjeblik mangler inspiration til konfirmationen.   Grundlæggende er her et billede der viser den pligtopfyldende borddækning. Det er ikke sikkert man har behov for det hele, man kan selv plukke ud hvad man har behov for. 
Romantik For at sammensætte denne borddækning har du brug for alle dine feminine sider. Glas med fine mønstre, tallerkener med smukke detaljer. Blomster dekorationer, gerne roser. Selvfølgelig må du ikke glemme lysestagerne. Hvis du ønsker servietter skal du bruge noget simpelt, det kan sagtens være i farver, men så skal det være i lyse nuancer. Man kan også sagtens bruge stofservietter, men dem er der mange gæster der helst vil være foruden. Hold farverne så neutrale som muligt da detaljerne i stellet skal stjæle opmærksomheden. Indisk Her skal…