Gå videre til hovedindholdet

Indret små rum

Idag har jeg primært brugt min dag på at gå tur med min skønne hund og gjort forårs rent. Men jeg fik da også lidt tid til at strikke et lille indlæg sammen om tips til at gøre en lille lejlighed større. Mange unge ønsker at bo centralt i byen og er derfor nød til at nøjes med en lille lejlighed. Men det kan nu også være ret hyggeligt! Min første lejlighed var også "lille", ca 40 kvadratmeter og så havde den skråvægge. Men på grund af den, synes jeg selv jeg har ret godt styr på det med at indrette bedst muligt. I øjeblikket er jeg også bosiddende i en lejlighed med skråvægge, jeg synes der er charme i det skrå!

Dør

Først og fremmest vil jeg foreslå at man fjerne døre og erstatter dem med gardiner. Hvis man er ene boende er der alligevel ikke så meget idé i at have døre. Døre fylder meget, især når de står åbne. Hvis man synes, kan man også fjerne skabslåger og erstatte dem med gardiner.

Stof

De gardiner du nu skal vælge skal være lyse. Mørke gardiner og generelt mørke genstande fylder meget synsmæssigt. Sørg for at vaske vinduerne ofte så lyset kan komme ind i huset. 


Møbler

Store møbler fylder meget, derfor vælg lette og lyse. Jeg vil anbefale glasmøbler, da du kan se direkte igennem dem, vil de ikke fylde. Derudover vil de reflektere lyset og gøre rummet lysere. Istedet for at have en bogreol kan man købe hylder, så man fjerne så meget som muligt fra gulvet. Sørg for at dine møbler står ind til væggen. Hvis en sofa stikker ud i rummet vil det fylde utrolig meget. Udnyt pladsen bedst muligt ved at bruge væggen selvom den er skrå. Her kunne eksempelvis være en hylde, eller en skrivebord, afhængig af højden af skråvæggene. 


Rod og snavs

Lad også være med at have for mange nips ting til at stå rund omkring. Det kommer hurtigt til at se rodet og uoverskueligt ud. Sørg ofte for at rydde op og gøre rent. En lille rum kommer lynhurtigt til at se beskidt ud. 

Belysning

Belysningen er utrolig vigtig. Brug gerne halogenspots og hæng dem på en skinne i loftet. Lamper der hænger ned fylder og tager udsynet. Man kan eksempelvis sætte en lampe bag sofaen, så der kommer lys op og reflekteres af vægen.

Farver

Pas på når du vælger farver. Hvis du har håndklæder og viskestykker i farver, så sørg for at gemme dem ind i et skab eller brug kurve og stil dem på hylder. Dine vægge skal helst være hvide, eller bare så lyse som muligt. Hvis du har mod på det, er det at anbefale at lave en hel spejlvæg. Det kan godt være du først tænker at det vil se lidt kikset ud, men du vil blive overrasket over hvor dekorativt det er. Hvis ikke du er så vild med spejlvægge kan du istedet købe et kæmpe spejl med en smuk ramme.   


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Find din indretnings stilart

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg er det vigtigt at finde sin helt egen stilart at indrette hjemmet på. Der er mange forskellige stilarter: retro, vintage, moderne rokoko, landstil eller romantisk. Denne hjemmeside kan hjælpe dig et stort stykke af vejen. Man kan sagtens blande forskellige stilarter. Man skal ikke regne med at man kan finde sin stil på en uge. Det er et livs projekt! Igen vil jeg anbefale at finde inspiration på nettet, eksempelvis på den nævnte hjemmeside, og derefter finde lignende møbler på eksempelvis loppemarkeder eller www.dba.dk (Den Blå Avis).

Retro Retro er en stilart der imiterer en ældre stilart. En meget enkel måde at indføre retro i sit hjem er ved hjælp af skilte. Der findes mange sjove skilte med mottoer, men også med gamle opskrifter på eksempelvis boller. Heldigvis er det idag meget "in" at bruge retro ting. Rigtig mange køkkenredskaber kan findes i retro stil, men som er helt splinter nye.

Vintage Vintage er en fransk ord som egentli…

Dekorative fliser - Flise-moden

Igennem mange år er fliser blevet brugt rent praktisk i både køkken og bad. Stilen har ændret sig utroligt meget i løbet af årene. I den moderne verden vi lever i idag handler det om at stikke ud og overskride grænser. Det er nu blevet enormt "in" at udsmykke hjemmet med fliser og ikke kun for det praktiske. Men denne gang er stilen lidt mere speciel, og kun fantasien sætter grænser. I dette indlæg vil jeg komme med nogle bud på hvordan du kan gå i krig både med dine gamle kedelige fliser, men også hvordan du kan skrifte dine gamle ud hvis du har mod på det. Der findes både billige og dyre måder at gøre det på.

Gamle til nye Der findes flere måder at gøre dine gamle fliser mere interessante. Den billigste måde at ved hjælp af stickers. Men inden du går i krig med dette projekt er det vigtigt at du får renset fliserne grundigt. Der må hverken sidde mad, sæbe eller kalkrester på fliserne. På mindre end en dag har du pludselig et helt nyt rum.
Find stickers:  http://www.urbis.d…

Bord dæk dig !

I sæsonens anledning synes jeg lige vi tager et indlæg om borddækning. Som så mange andre ting er der også flere forskellige stilarter og måder at dække et bord. Jeg håber på at kunne inspirere! Måske er der nogen der i sidste øjeblik mangler inspiration til konfirmationen.   Grundlæggende er her et billede der viser den pligtopfyldende borddækning. Det er ikke sikkert man har behov for det hele, man kan selv plukke ud hvad man har behov for. 
Romantik For at sammensætte denne borddækning har du brug for alle dine feminine sider. Glas med fine mønstre, tallerkener med smukke detaljer. Blomster dekorationer, gerne roser. Selvfølgelig må du ikke glemme lysestagerne. Hvis du ønsker servietter skal du bruge noget simpelt, det kan sagtens være i farver, men så skal det være i lyse nuancer. Man kan også sagtens bruge stofservietter, men dem er der mange gæster der helst vil være foruden. Hold farverne så neutrale som muligt da detaljerne i stellet skal stjæle opmærksomheden. Indisk Her skal…