Gå videre til hovedindholdet

Lav dit eget kagefad

Endnu et meget kreativt indlæg. Jeg har så mange ideer inde i mit hoved og jeg er nød til at dele dem med jer. Det er selvfølgelig ikke mig der har fundet på alle disse ideer, men jeg er god til at suge dem til mig. I dette indlæg vil jeg komme med nogle foreslag på hvordan du nemt selv laver et kagefad. Kagefade kan faktisk godt være ret dyre hvis man er bare lidt kræsen (det er jeg). På nettet har jeg fundet nogle fede ideer til hvordan man billigt kan slippe. Jeg er selv meget stærk besat af genbrug og synes det er vigtigt at vi skåner miljøet så godt vi kan hver især. Og ved at genbruge ting på denne måde mindsker vi selvfølgelig ikke produktionen, men vi får det lidt bedre med os selv. Og så er det da også lidt sjovt at have noget man selv har lavet som kan pynte og se så smukt ud!

Porcelæn og glas

Første udgave af et hjemmelavet kagefad er ret simpel. Alt du skal bruge er nogle gamle tallerkener og kopper eller glas samt noget porcelænslim. Limen kan du købe i diverse hobbyforretninger. Husk det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg vil tro man også sagtens kan lave det med vaser og store fade. På billederne ser du to eksempler på hvordan resultatet kan se ud. Jeg er forelsket i den blomstrede model. Tallerkener og glas/kopper kan du finde i enhver genbrugsbutik. Du bestemmer selvfølgelig størrelse af både glas/kopper og tallerkener.


  • Prøv forsigtigt at stable en model inden du kaster dig ud i limen. Bestem dig her for hvordan din opstilling skal være. 
  • Lim delene sammen med porcelæns limen og lad det tørre et døgn (24 timer)
  • Nu er du klar til at inviterer dine veninder på kage! Vinyl er retro

Er du mere til retrostilen så er der et fantastisk eksemplar her. Denne udgave vil jeg ikke gå for meget i dybden med da det trods alt ikke er min idé. Jeg ønsker ikke at tage æren for den skønne tankegang. Derimod vil jeg give jer et link til hvordan i nemt kan lave samme model: Retro med vinyl plader


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Find din indretnings stilart

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg er det vigtigt at finde sin helt egen stilart at indrette hjemmet på. Der er mange forskellige stilarter: retro, vintage, moderne rokoko, landstil eller romantisk. Denne hjemmeside kan hjælpe dig et stort stykke af vejen. Man kan sagtens blande forskellige stilarter. Man skal ikke regne med at man kan finde sin stil på en uge. Det er et livs projekt! Igen vil jeg anbefale at finde inspiration på nettet, eksempelvis på den nævnte hjemmeside, og derefter finde lignende møbler på eksempelvis loppemarkeder eller www.dba.dk (Den Blå Avis).

Retro Retro er en stilart der imiterer en ældre stilart. En meget enkel måde at indføre retro i sit hjem er ved hjælp af skilte. Der findes mange sjove skilte med mottoer, men også med gamle opskrifter på eksempelvis boller. Heldigvis er det idag meget "in" at bruge retro ting. Rigtig mange køkkenredskaber kan findes i retro stil, men som er helt splinter nye.

Vintage Vintage er en fransk ord som egentli…

Dekorative fliser - Flise-moden

Igennem mange år er fliser blevet brugt rent praktisk i både køkken og bad. Stilen har ændret sig utroligt meget i løbet af årene. I den moderne verden vi lever i idag handler det om at stikke ud og overskride grænser. Det er nu blevet enormt "in" at udsmykke hjemmet med fliser og ikke kun for det praktiske. Men denne gang er stilen lidt mere speciel, og kun fantasien sætter grænser. I dette indlæg vil jeg komme med nogle bud på hvordan du kan gå i krig både med dine gamle kedelige fliser, men også hvordan du kan skrifte dine gamle ud hvis du har mod på det. Der findes både billige og dyre måder at gøre det på.

Gamle til nye Der findes flere måder at gøre dine gamle fliser mere interessante. Den billigste måde at ved hjælp af stickers. Men inden du går i krig med dette projekt er det vigtigt at du får renset fliserne grundigt. Der må hverken sidde mad, sæbe eller kalkrester på fliserne. På mindre end en dag har du pludselig et helt nyt rum.
Find stickers:  http://www.urbis.d…

Bord dæk dig !

I sæsonens anledning synes jeg lige vi tager et indlæg om borddækning. Som så mange andre ting er der også flere forskellige stilarter og måder at dække et bord. Jeg håber på at kunne inspirere! Måske er der nogen der i sidste øjeblik mangler inspiration til konfirmationen.   Grundlæggende er her et billede der viser den pligtopfyldende borddækning. Det er ikke sikkert man har behov for det hele, man kan selv plukke ud hvad man har behov for. 
Romantik For at sammensætte denne borddækning har du brug for alle dine feminine sider. Glas med fine mønstre, tallerkener med smukke detaljer. Blomster dekorationer, gerne roser. Selvfølgelig må du ikke glemme lysestagerne. Hvis du ønsker servietter skal du bruge noget simpelt, det kan sagtens være i farver, men så skal det være i lyse nuancer. Man kan også sagtens bruge stofservietter, men dem er der mange gæster der helst vil være foruden. Hold farverne så neutrale som muligt da detaljerne i stellet skal stjæle opmærksomheden. Indisk Her skal…