Gå videre til hovedindholdet

Velkommen forår!

Nu er det på tide vi byder foråret indenfor. Længe har vi gået og ventet og nu må man sige at det er lige på trapperne. Vi kan også selv gøre noget for at hjælpe det gode humør på vej. Mange synes det er uoverskueligt at plante løg og nogle har måske slet ingen have. Derfor har jeg et tip jeg altid bruger. Find en helt masse glas vaser og krukker og køb nogle tulipaner, hyacinter og perlehyacinter. Jeg synes det ser mest dekorativt ud hvis man gruppere som vist på billederne, så er det også nemmest når man skal skifte vand eller vande dem. Hvis ikke du har forstand på blomster vil jeg klart anbefale at gå til den lokale blomsterhandler og spørge dem til råds. Men jeg har da et par tips, så man ikke er helt på bar bund.

Tulipaner

Tulipanen er en løgblomst og bliver ved med at vokse (ja også i vasen). Derfor er det vigtigt at du skære stilkene forholdsvis korte. For at undgå at tulipanerne hænger med hovederne, må du aldrig fylde mere end 1½-2 cm vand i vasen. Det er vigtigt at du hver dag kigger til dem for at sikre dig at de har lidt vand. Jo mere vand de har jo lettere og hurtigere vil de vokse. Et andet trick for at undgå at de hænger med hovederne er at prikke dem med en knappenål lige under hovedet umiddelbart efter du har købt dem. Tulipaner har det bedst i kølige rum og jeg anbefaler derfor at du giver dem koldt vand og skrifter det ofte. Tulipanernes stilke skal skæres diagonalt. 

Hyacinter

Almindelige hyacinter trives godt i dit hjem i hyacintglas. De spreder en ubeskrivelig duft. Når du  "planter" hyacinter i glas er det vigtigt at rødderne kan nå ned i vandet, der må endelig ikke komme vand på selve løget. Hyacinter er også en løgplante og skal derfor ikke have alt for meget vand. Hvis du vælger at hyacinterne skal stå i potter med jord er det vigtigt at jorden ikke er tør, men det må endelig heller ikke blive for fugtig, da løget går i forrådnelse af for meget væske. Jeg vil anbefale nybegyndere at holde hyacinter i glas, da det er nemmest at håndtere. Når du køber dem ved blomsterhandleren, er de i en urtepotte. Tag forsigtigt planten ud og mas forsigtigt noget af jorden af planten. Skyld hyacint rødderne under vandhanen til du synes det ser pænt ud (at der ikke er for meget jord). Pas på du ikke knækker for mange af rødderne og sorg for at du ikke rammer løget med vandstrålen. 

Perlehyacinter

Perlehyacinterne håndteres præcis som de almindelige hyacinter. Her vil jeg dog anbefale at have dem i krukker. Når man køber dem er de oftest allerede plantet. 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Find din indretnings stilart

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg er det vigtigt at finde sin helt egen stilart at indrette hjemmet på. Der er mange forskellige stilarter: retro, vintage, moderne rokoko, landstil eller romantisk. Denne hjemmeside kan hjælpe dig et stort stykke af vejen. Man kan sagtens blande forskellige stilarter. Man skal ikke regne med at man kan finde sin stil på en uge. Det er et livs projekt! Igen vil jeg anbefale at finde inspiration på nettet, eksempelvis på den nævnte hjemmeside, og derefter finde lignende møbler på eksempelvis loppemarkeder eller www.dba.dk (Den Blå Avis).

Retro Retro er en stilart der imiterer en ældre stilart. En meget enkel måde at indføre retro i sit hjem er ved hjælp af skilte. Der findes mange sjove skilte med mottoer, men også med gamle opskrifter på eksempelvis boller. Heldigvis er det idag meget "in" at bruge retro ting. Rigtig mange køkkenredskaber kan findes i retro stil, men som er helt splinter nye.

Vintage Vintage er en fransk ord som egentli…

Dekorative fliser - Flise-moden

Igennem mange år er fliser blevet brugt rent praktisk i både køkken og bad. Stilen har ændret sig utroligt meget i løbet af årene. I den moderne verden vi lever i idag handler det om at stikke ud og overskride grænser. Det er nu blevet enormt "in" at udsmykke hjemmet med fliser og ikke kun for det praktiske. Men denne gang er stilen lidt mere speciel, og kun fantasien sætter grænser. I dette indlæg vil jeg komme med nogle bud på hvordan du kan gå i krig både med dine gamle kedelige fliser, men også hvordan du kan skrifte dine gamle ud hvis du har mod på det. Der findes både billige og dyre måder at gøre det på.

Gamle til nye Der findes flere måder at gøre dine gamle fliser mere interessante. Den billigste måde at ved hjælp af stickers. Men inden du går i krig med dette projekt er det vigtigt at du får renset fliserne grundigt. Der må hverken sidde mad, sæbe eller kalkrester på fliserne. På mindre end en dag har du pludselig et helt nyt rum.
Find stickers:  http://www.urbis.d…

Bord dæk dig !

I sæsonens anledning synes jeg lige vi tager et indlæg om borddækning. Som så mange andre ting er der også flere forskellige stilarter og måder at dække et bord. Jeg håber på at kunne inspirere! Måske er der nogen der i sidste øjeblik mangler inspiration til konfirmationen.   Grundlæggende er her et billede der viser den pligtopfyldende borddækning. Det er ikke sikkert man har behov for det hele, man kan selv plukke ud hvad man har behov for. 
Romantik For at sammensætte denne borddækning har du brug for alle dine feminine sider. Glas med fine mønstre, tallerkener med smukke detaljer. Blomster dekorationer, gerne roser. Selvfølgelig må du ikke glemme lysestagerne. Hvis du ønsker servietter skal du bruge noget simpelt, det kan sagtens være i farver, men så skal det være i lyse nuancer. Man kan også sagtens bruge stofservietter, men dem er der mange gæster der helst vil være foruden. Hold farverne så neutrale som muligt da detaljerne i stellet skal stjæle opmærksomheden. Indisk Her skal…