Gå videre til hovedindholdet

Nyt er yt ! - Gammelt har sjæl og charme

Nu er det da på tide i får et nyt indlæg fra mig. Jeg kommer stærkt igen men nye idéer og inspiration. For mig betyder det meget at genbruge så meget som muligt. Én ting er at genbruge poser, flasker osv. Men der er langt flere ting man kan genbruge på sjove måder. Jeg vil ikke uddybe eksemplerne meget, men blot belyse og inspirere jer. Håber i også får øjnene op for genbrug. Der er mange u-slebene diamanter derude. Mange af disse ting har du måske gemt på loftet i støvede kasser, eller du kan finde det i din nærmeste genbrugsforretning.

Hemmelig æske

I rigtig mange butikker kan man idag finde små hemmelige æsker, som ligner bøger. De kan nemt komme til at koste et par hundrede kroner. Men hvorfor ikke selv lave æskerne. Billedet herunder siger lidt sig selv. Og det er tydeligt hvordan det kan gøres. Men jeg vil anbefale en hobbykniv til at udskære siderne. Man kan selvfølgelig ikke komme gennem alle lagene på en gang, men men en hobbykniv kan du være heldig at den ridser "mønstret gennem siderne, så du ikke skal tegne målene op for hver side. Hvis ikke du selv har nogle bøger du kan undvære, kan man nemt finde nogle lækre fede bøger i diverse genbrugsforretninger, eller måske på loppemarkeder. Hvis ikke du finder nogle dekorative bøger kan du selv indbinde bøgerne i mønstrede bogomslag, som du kan købe i eksempelvis bog og idé i ruller.

Bygge rede

Det er lige nu du skal igang med at forkæle de kære små i din have. På billedet herunder er bygget et lille fugle-hus i en gammel nummerplade. Huset kan selvfølgelig også bygges i mange andre materialer, men hvis du vælger metal som dette, så sørg for at slibe omkring hullet med sandpapir, så fuglene ikke skære sig når de skal ind og ud. Hvilke mål du skal bruge for at bygge dette lille hus, er jeg sikker på du kan finde på google.

Fantastiske knapper

Er du blevet træt af en gammel lampeskærm, kan du nemt peppe den op og give den et nyt look. Hvis du ikke selv ligger inde med en masse gamle knapper, kan disse også findes i en genbrugsbutik, og du kan få dem til næsten ingen penge. Nu skal du bare slippe fantasien løs og kreére dine egne mønstre i alle regnbuens farver. Gå i din lokale hobby butik og spørg efter sekund lim. 

Sport i dekoration

Ketchere er lidt svære at finde, men hvis du er så heldig at få fingrene i dem kan de bruges til mange sjove ting. Du behøver ikke altid at tænke på om strengene er i orden. Det første billede viser hvor yndig en gammel ketcher kan dekorere et hjem som spejl. Gå til din glarmester og få hjælp med at finde et spejl der passer. Det kan godt være en smule dyrt, men du kan ikke finde disse spejl-ketchere i nogen butikker, så her får du et unikt spejl, som ingen andre har.

Det næste billede viser en alternativ måde at lave et smykketræ. Hvis strengene er knækkede kan du selv skifte strengene. Du har nu fri fantasi til at bruge lige præcis den farve eller farver du ønsker. Du kan også male og dekorere ketcheren hvis du ønsker et lidt mindre råt look. 


Rigtig god fornøjelse! -

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Find din indretnings stilart

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg er det vigtigt at finde sin helt egen stilart at indrette hjemmet på. Der er mange forskellige stilarter: retro, vintage, moderne rokoko, landstil eller romantisk. Denne hjemmeside kan hjælpe dig et stort stykke af vejen. Man kan sagtens blande forskellige stilarter. Man skal ikke regne med at man kan finde sin stil på en uge. Det er et livs projekt! Igen vil jeg anbefale at finde inspiration på nettet, eksempelvis på den nævnte hjemmeside, og derefter finde lignende møbler på eksempelvis loppemarkeder eller www.dba.dk (Den Blå Avis).

Retro Retro er en stilart der imiterer en ældre stilart. En meget enkel måde at indføre retro i sit hjem er ved hjælp af skilte. Der findes mange sjove skilte med mottoer, men også med gamle opskrifter på eksempelvis boller. Heldigvis er det idag meget "in" at bruge retro ting. Rigtig mange køkkenredskaber kan findes i retro stil, men som er helt splinter nye.

Vintage Vintage er en fransk ord som egentli…

Dekorative fliser - Flise-moden

Igennem mange år er fliser blevet brugt rent praktisk i både køkken og bad. Stilen har ændret sig utroligt meget i løbet af årene. I den moderne verden vi lever i idag handler det om at stikke ud og overskride grænser. Det er nu blevet enormt "in" at udsmykke hjemmet med fliser og ikke kun for det praktiske. Men denne gang er stilen lidt mere speciel, og kun fantasien sætter grænser. I dette indlæg vil jeg komme med nogle bud på hvordan du kan gå i krig både med dine gamle kedelige fliser, men også hvordan du kan skrifte dine gamle ud hvis du har mod på det. Der findes både billige og dyre måder at gøre det på.

Gamle til nye Der findes flere måder at gøre dine gamle fliser mere interessante. Den billigste måde at ved hjælp af stickers. Men inden du går i krig med dette projekt er det vigtigt at du får renset fliserne grundigt. Der må hverken sidde mad, sæbe eller kalkrester på fliserne. På mindre end en dag har du pludselig et helt nyt rum.
Find stickers:  http://www.urbis.d…

Bord dæk dig !

I sæsonens anledning synes jeg lige vi tager et indlæg om borddækning. Som så mange andre ting er der også flere forskellige stilarter og måder at dække et bord. Jeg håber på at kunne inspirere! Måske er der nogen der i sidste øjeblik mangler inspiration til konfirmationen.   Grundlæggende er her et billede der viser den pligtopfyldende borddækning. Det er ikke sikkert man har behov for det hele, man kan selv plukke ud hvad man har behov for. 
Romantik For at sammensætte denne borddækning har du brug for alle dine feminine sider. Glas med fine mønstre, tallerkener med smukke detaljer. Blomster dekorationer, gerne roser. Selvfølgelig må du ikke glemme lysestagerne. Hvis du ønsker servietter skal du bruge noget simpelt, det kan sagtens være i farver, men så skal det være i lyse nuancer. Man kan også sagtens bruge stofservietter, men dem er der mange gæster der helst vil være foruden. Hold farverne så neutrale som muligt da detaljerne i stellet skal stjæle opmærksomheden. Indisk Her skal…