Gå videre til hovedindholdet

Anderledes hygge med perler

Slip farverne fri

Det projekt har jeg faktisk selv bevæget mig ud i, og jeg fik et fedt resultat. Billedet er dog ikke af mine skåle. Jeg fandt idéen på nettet engang for nogle år tilbage, og jeg må indrømme at det ser langt sværere ud end det er. Hvis du er nysgerrig og har mod på at prøve dette tip så følg med her, og kommenter gerne hvordan dit resultat blev!

1. Vælg din yndlings farvekombination og hæld perlerne i en skål. Når du har et par gode håndfulde perler i, så begyndt at skubbe perlerne op langs kanten (se billede to). Man skal være forsigtig og passe på man ikke kommer til at sætte en lavine igang af perler, men det er ikke så svært hvis man har lidt fingersnilde. Det er vigtigt at der kun er et lag perler. Fjern derfor overflødige perler når du er tilfreds med dit farvemønster. Du bestemmer også helt selv hvor høj din skål skal være.

2. Stil meget forsigtigt skålen midt i ovnen. Tjek om der eventuelt skulle være nogle perler der er "faldet ned" under flytningen. Luk forsigtigt ovnlågen. Stil ovnen på ca. 200 grader almindelig ovn i ca. 12 min. Tiden kan variere utrolig meget alt afhængig af hvilken ovn du har. Derfor vil jeg anbefale at du planter dig godt til rette foran ovnen og holder øje gennem hele processen.

3. Perlerne begynder at smelte sammen, da de er lavet af plastic. Når perlerne er smeltet sammen som vist på billedet herunder, så sluk for ovnen og åben lågen. Pas på du ikke indånder dampen der kommer ud når du åbner. Da det er plastic der er smeltet kan det have nogle giftige dampe. Dog skal du ikke være bange for  at dampene vil blive i rummet og det lugter heller ikke forfærdeligt.

4. Lad skålen stå og køle helt af. Det er meget vigtigt da plasticen skal stivne helt før du tager den ud af "formen".

5. Nu er du klar til at fjerne formen, og du har nu en helt ny dekorativ skål. Husk at den er lavet af et meget tyndt lag plastic og tåler derfor ikke ret meget, hverken vægt eller slid. Det er nærmere en pynteskål. Mine skåle har stået på en høj hylde, hvor jeg har opbevaret tændstikker og lightere i.

Ekstra: Jeg har endnu ikke selv prøvet det, men jeg kunne forestille mig det ville være dekorativt med et lille fyrfadslys i. Husk blot at vi arbejder med plastic og du skal derfor passe på de ikke modtager for meget varme. Sæt derfor lyset i et lille glas. Lad mig høre i kommentaren om dit resultat. Rigtig god fornøjelse!



Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Find din indretnings stilart

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg er det vigtigt at finde sin helt egen stilart at indrette hjemmet på. Der er mange forskellige stilarter: retro, vintage, moderne rokoko, landstil eller romantisk. Denne hjemmeside kan hjælpe dig et stort stykke af vejen. Man kan sagtens blande forskellige stilarter. Man skal ikke regne med at man kan finde sin stil på en uge. Det er et livs projekt! Igen vil jeg anbefale at finde inspiration på nettet, eksempelvis på den nævnte hjemmeside, og derefter finde lignende møbler på eksempelvis loppemarkeder eller www.dba.dk (Den Blå Avis).

Retro Retro er en stilart der imiterer en ældre stilart. En meget enkel måde at indføre retro i sit hjem er ved hjælp af skilte. Der findes mange sjove skilte med mottoer, men også med gamle opskrifter på eksempelvis boller. Heldigvis er det idag meget "in" at bruge retro ting. Rigtig mange køkkenredskaber kan findes i retro stil, men som er helt splinter nye.

Vintage Vintage er en fransk ord som egentli…

Dekorative fliser - Flise-moden

Igennem mange år er fliser blevet brugt rent praktisk i både køkken og bad. Stilen har ændret sig utroligt meget i løbet af årene. I den moderne verden vi lever i idag handler det om at stikke ud og overskride grænser. Det er nu blevet enormt "in" at udsmykke hjemmet med fliser og ikke kun for det praktiske. Men denne gang er stilen lidt mere speciel, og kun fantasien sætter grænser. I dette indlæg vil jeg komme med nogle bud på hvordan du kan gå i krig både med dine gamle kedelige fliser, men også hvordan du kan skrifte dine gamle ud hvis du har mod på det. Der findes både billige og dyre måder at gøre det på.

Gamle til nye Der findes flere måder at gøre dine gamle fliser mere interessante. Den billigste måde at ved hjælp af stickers. Men inden du går i krig med dette projekt er det vigtigt at du får renset fliserne grundigt. Der må hverken sidde mad, sæbe eller kalkrester på fliserne. På mindre end en dag har du pludselig et helt nyt rum.
Find stickers:  http://www.urbis.d…

Bord dæk dig !

I sæsonens anledning synes jeg lige vi tager et indlæg om borddækning. Som så mange andre ting er der også flere forskellige stilarter og måder at dække et bord. Jeg håber på at kunne inspirere! Måske er der nogen der i sidste øjeblik mangler inspiration til konfirmationen.   Grundlæggende er her et billede der viser den pligtopfyldende borddækning. Det er ikke sikkert man har behov for det hele, man kan selv plukke ud hvad man har behov for. 
Romantik For at sammensætte denne borddækning har du brug for alle dine feminine sider. Glas med fine mønstre, tallerkener med smukke detaljer. Blomster dekorationer, gerne roser. Selvfølgelig må du ikke glemme lysestagerne. Hvis du ønsker servietter skal du bruge noget simpelt, det kan sagtens være i farver, men så skal det være i lyse nuancer. Man kan også sagtens bruge stofservietter, men dem er der mange gæster der helst vil være foruden. Hold farverne så neutrale som muligt da detaljerne i stellet skal stjæle opmærksomheden. Indisk Her skal…